Jag är en digital nomad.

När jag startade mitt företag var jag från början fast besluten om att inte göra mig beroende av någon fysisk plats. Jag skaffade ingen skrivare så att jag tvingades spara allt digitalt. Jag skaffade ingen lokal.

Vad är då en digital nomad? Vi är just nu i början på en enorm omdaning av hur vi ser på arbete. Vi har nu har alla verktyg som behövs för att vi ska kunna bli helt oberoende av en geografisk plats för att utföra vårt arbete. Det finns många olika anledningar till varför man vill göra det, men främst handlar det om ökad frihet. En del vill få större möjlighet att arbeta hemifrån, andra vill frigöra mer tid, en tredje vill resa runt och se världen. Digitaliseringen gör nu detta möjligt och jag är övertygad om att vi inom bara några år ser en helt ny arbetsmarknad växa fram.

Så, varifrån jobbar jag då? Jag sitter hemma, hemma hos kollegor, från sommarstället, på plats hos mina kunder, caféer eller på något av de mötesplatser för digitala nomader och andra kontorslösa som nu växer fram i stan. Här försöker jag samla platserna jag arbetat på sedan jag startade företaget.

Jag är en digital nomad, eller jag i alla fall tagit de första stegen mot att bli det.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *